fredag den 13. februar 2009

Tre på stribe

Hvad har B, F og K til fælles? Det er forbogstaverne på de sikkerhedsfirmaer der har fået deres websites kompromitteret i løbet af få dage. Senest er det F-Secure der var mål for den aktive rumænske hackergruppe. F-Secure nedtoner angrebet.

Først var det Kaspersky og Bitdefender der blev knækket. Senest er turen så kommet til F-Secure, hvor angrebet igen er dokumenteret på HackersBlog. Gældende i alle de tre tilfæde er, at der var sårbarheder i webapplikationen som kunne udnyttes grundet manglende validering.


På samme måde som Kaspersky og Bitdefender, har F-Secure taget til genmæle og nedtoner hændelsen. De angiver på deres
blog, at det var deres malware statistik server som fik besøg - men det kun var muligt for hackerne at læse information fra databasen - ikke skrive til den.

Angrebet var derfor kun delvist en succes siger F-Secure. Nedtoningen kommer i form af denne sætning: "So while the attack is something we must learn from and points at things we need to improve, it's not the end of the world". *Hehehe* minder det ikke lidt om denne here :o)
Sikkerhedsværktøj som hackertool

Fremgangsmåden er tilsyneladende den samme i hvert af tilfældende - og ikke ulig den måde it-sikkerhedskonsulenter arbejder på. En kombination af viden, værktøjer og manuel test. Det skulle efter sigende være udført således:

1) Gruppen scannede websitet med et automatiseret værktøj
2) Værktøjet fandt SQL Injection sårbarheder på bestemte sider
3) Sårbarhederne blev efterfølgende manuelt verificeret
4) Information blev trukket ud fra databasen og dokumenteret

Mistanken er faldet på, at det er sikkerhedsvirksomheden Acunetix's gratis web-application scanner værktøj som har været brugt. Det afviser
Acunetix ikke. De mener dog, at det er mere sandsynligt, at det er en piratkopi af deres der fulde version som har været benyttet. Good PR.