mandag den 2. februar 2009

Zombies i området - LØB!

For et par dage siden fik bilisterne i Austin Texas en noget anden melding fra trafikskiltet nær et vejarbejde. De blev advaret mod zombier i området og blev opfordret til at komme væk. Nogle ynglinge havde taget kontrol over styringen af skiltet.

Selvom historien er lidt morsom, så er der også en alvorlig bagside. Meldingerne på skiltet kunne meget vel være udnyttet til at skabe panik med mulig fatal udgang. Hvis nu ordlyden havde været "Bombetrussel - STOP NU!". Så er der overvejende chance for at nogle ville panikbremse.


Nu blev det holdt som drengestreger, men det berører også et andet punkt. Sikkerheden på kontroldelen af disse skilte er efter sigende en ren joke. Styringspanelet er aflåst med en lille hængelås, der kan åbnes med papirklips. Her har man så adgang til det panel, hvor der er tilknyttet et keyboard.

Hvis adgangen er beskyttet med kodeord, så er det som standard "DOTS". Hvis det er ændret, så reset'er man blot adgangen ved at holde Ctrl + Shift nede samtidig med man taster "DIPY". Herefter vil teksten på skiltet blive reset og password vil igen være "DOTS". Tja...

Læs hele historien her: Austin,TX Overrun By Zombie Jokes, Hacked Electronic Road Signs