tirsdag den 24. februar 2009

Wikileaks: Skype VoIP i Asterisk open source PBX system

Ifølge Wikileaks information, så er Skype, og virksomheden bag open source PBX softwaren Asterisk, i fuld gang med udvikle et properitært modul, hvor Skypes VoIP løsning skal kunne kommunikere med Asterisk løsningen.

Som en spændende vinkel på mit indlæg i går (EU vil undersøge VoIP aflytningsteknikker), så er der lækket information på Wikileaks om, at Skype og Digium, virksomheden bag Asterisk, arbejder på et modul til integration af Skypes VoIP løsninger i open source softwaren.

Der skulle efter sigende været givet en offentlig demo ved en konference - men ellers har alt været hemmeligholdt. Det er blot for kort tid siden, at beta-testen blev udviddet til at inkludere nogle få tusinde virksomheder - som alle skulle underskrive en hemmeligholdelsesaftale (Non-Disclosure Agreement, NDA).

Der ligger dog nogle begrænsninger i beta-projektet. Eksempelvis kan eksisterende Skype brugere ikke direkte benytte løsningen. Det vil kræve, at der oprettes nye dedikerede konti til formålet. Uanset betabegrænsninger - så er dette er bestemt noget der skal holdes øje med.

Se Wikileaks side her (23. februar): Skype for Asterisk Digium Non-Disclosure Agreement, 2009

Se ordlyden for den omtalte Non-Disclosure Agreement