lørdag den 14. marts 2009

Tim Kretschmers chat er en hoax

Kort efter tragedien i den sydtyske by Winnenden, florerede der citater i medierne et fra en chat morderen angiveligt skulle have haft natten forinden massedrabene. Men det har nu vist sig, at det med stor sandsynlighed er en forfalskning.

Da den 17-årige psykisk syge Tim Kretchmer gik amok på sin gamle skole, afgav han 112 skud der resulterede i, at15 uskyldige mennesker mistede livet. Kort efter dukkede der screen-shots op af en chat han skulle have haft natten forinden hans ugerning.

Her skulle han blandt andet have sagt, at han var træt af sit elendige liv, havde våben, og mente det alvorligt når han sagde, at han ville tage hen på sin gamle skole og "grille dem". Men tysk politi har ikke har kunnet finde nogen beviser på Tim Kretchmers computer.

Både tyske medier, eksempelvis Der Spiegel online, og Baden-Württembergs indenrigsminister, Heribert Rech, faldt ellers for denne syge forfalskning - som en næsten lige så forstyrret person har udnyttet sine kreative evner til at udarbejde i Photoshop.

Spørgsmålet er nu, om der er it-kriminelle der vil overskride den etiske grænse og lokke nysgerrige ind på angrebssider, under dække af, at siden har de originale screen-shots - samt endnu ikke publiceret materiale. Måske kombineret med spam-mails som reklamemedie?

Det er set før. Storm botnettet introducerede sig selv på en lignende måde i januar 2007, hvor bagmændene lokkede nysgerrige ind på angrebssider ved hjælp af spam med overskrifter som "230 dead as storm batters Europe".

Se baggrunden for dette blog-indlæg her: German school shooter didn't announce anything on the internet.